Punimet për hekurudhën Tiranë-Rinas-Durrës nisin në shtator

hekurudha-tirane-rinas-durres

Komisioni i Parlamentar i Ligjeve miratoi marrëveshjen e huasë prej, 36.8 milionë eurosh me Bankën Europiane për Rindërtim dhe Zhvillimi, për ndërtimin e linjës hekurudhore Tiranë-Rinas-Durrës.

Projekti parashikon rehabilitimin e hekurudhës ekzistuese, dhe ndërtimit të degëzimit për në aeroportin e Rinasit.

Punimet pritet të nisin në shtator të këtij viti, ndërsa parashikohet që linja hekurudhore të jetë funksionale brenda tri viteve.

Drejtori i Përgjithshëm i Politikave të Transportit dhe Infrastrukturës në Ministrinë e Transporteve, Thimio Plaku, tha se qeveria parashikon dhe investime të tjera ambicioze në hekurudhë.

Thimio Plaku: Që javën e kaluar filloi studimi i fizibilitetit për hekurudhën Durrës-Rrogozhinë-Elbasan-Librazhd-Pogradec dhe Lin. Gjithashtu kemi një grand prej 4.5 mln euro të miratuar së fundmi do të kryhet projekti i zbatimit i hekurudhës Vorë – Hani i Hotit. Kemi aplikuar së bashku me ministrinë greke të Transportit për një studim fizibiliteti për lidhjen hekurudhore të Shqipërisë me Greqinë.

Projekti i hekurudhës Tiranë -Rinas- Durrës, kushton 91 milion euro, ku 36. 8 milion euro janë kredi nga BERZH, 32.9 milion euro grant nga marrëveshja e Berlinit në kuadër të projekteve të Bashkimit Europian për Ballkanin perëndimor, ndërsa pjesa tjetër do të financohet nga qeveria shqiptare.

Shkruar Nga
More from Revista User

Nota mesatare për të hyrë në universitet është gjashtë. Ja vendimi i plotë i qeverisë

Këshilli i Ministrave ka marrë vendim dje, më 19 prill 2017, se...
Read More