Qeveria pakistaneve ndalon shërbimin Mjekët pa Kufij

Organizata mjekësore ndërkombëtare, “Mjekët pa Kufij” (MSF), ka njoftuar se qeveria e pakistaneve do të mbyllë shërbimin e tyre të fundit në rajonin fisnor, Bajaur, në kufirin afgan.

“Mjekët pa Kufij” thotë se Ministra e brendshme, ka refuzuar të lëshoj një certifikatë që i mundëson shërbimet mjekësore në zonën fisnore të Afganistanit, Bajaur.

“Shërbimet shëndetësore janë të limituara në atë zonë dhe shumica e pacientëve nuk mund të paguajnë për shërbime bazike mjekësore”, ka thënë Azaad Alessandro Alocco, përfaqësues i grupit MSF në Pakistan.

Ai shtoi se “MSF është i vetmi spital që ofron kujdes falas dhe kualitativ në zonë, mbyllja e shërbimit do të ketë pasoja për shëndetin e banorëve në Bajaur”.

Agjencia e lajmeve Reuters ka njoftuar se Ministra e Brendshme pakistaneze nuk ka komentuar ende rreth kësaj çështje.

Shkruar Nga
More from Revista User

Makinat para vitit 2000 do çregjistrohen, ja projektvendimi

Qeveria ka në plan të nxjerrë jashtë qarkullimit makinat e prodhuara para...
Read More