Rritet niveli i ujit në Shkodër: Sipërfaqja e përmbytur shkon në 2620 ha

Ka shkuar në 2620 ha sipërfaqja e përmbytur në Shkodër.

Ministria e Mbrojtjes thotë se në Njësia Administrative Bushat ka pasur 370 ha tokë të përmbytur, ndërsa në Bërdicë 280 ha.

Në Njësinë Administrative Dajç, sipërfaqja e përmbytur është 785 ha.

Ndërsa më e madhe kjo sipërfaqe është në zonën e Anës së Malit, e cila shkon 1150 ha tokë pasi niveli i ujit është rritur.

Ministria e Mbrojtjes thotë se në fshatin Obot, kalimi është bërë i mundur vetëm me varka.

Ndërsa bashkia Shkodër vazhdon me anë të 2 mjeteve autobotë furnizimin e banorëve me ujë të pijshëm.

Deri me tani, nuk prezence uji brenda ne banesa ne zonat e prekura.

Shkruar Nga
More from Enton Palushi

Mero Baze: Oligarkia politike u vulos nga marrëveshja Rama-Berisha

Politika dhe biznesi, në lojën mes tregut të lirë dhe krijimit të...
Read More