Së paku 200 mbrojtës të ekologjisë janë vrarë vitin e kaluar

Së paku 200 persona janë vrarë vitin e kaluar derisa kanë zhvilluar betejë për mbrojtjen e mjedisit jetësor duke protestuar kundër minierave, projekteve pyjore apo bujqësore, dhe ky numër është rekord, kumtoi joqeveritarja Global Witness.

Numri më i madh i viktimave janë në Brazil – 49, në Kolumbi janë vrarë 39, 28 në Filipine dhe 16 në Indi.

Organizata joqeveitare bëri thirrje për numrin e shtuar të viktimave – 185 në vitin 2015, dhe numrin gjithnjë e më të madh të shteteve ku janë regjistruar vrasje të tilla (24 në vitin 2016 përkundër 16 në vitin 2015).

“Numri i vërtetë i viktimave sipas të gjitha gjasave është më i madh”, paralajmëron organizata që bën analiza prej vitit 2002.

Në 40 për qind të rasteve viktimat janë njerëz të cilët jetojnë në vendin e incidentit dhe vendi i të cilit aneksohet nga kompani, pronarë të rinj apo personalitete lokale me ndikim.

Shkruar Nga
More from Revista User

Qindra zjarrfikës në luftë me zjarret në Francë

Me qindra zjarrfikës po luftojnë me zjarret në jug të Francës ndërsa...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.