Selfie, një çrregullim psikik që lë vend për brengosje

Hulumtuesit thonë se njerëzit e fiksuar pas selfies kanë diagnoza psikologjike të quajtur “selfitis”.

Siç thonë ata, ka tre lloje të këtij çrregullimi. E para është e kufizuar dhe përfshin të bëni fotografi disa herë në ditë pa publikuar fotot në rrjetet sociale.

Tjetër është akute, duke fotografuar veten disa herë në ditë dhe duke publikuar fotografi në rrjetet sociale.

E treta është kronike, dhe njerëzit që vuajnë nga kjo janë fotografuar pa kontroll dhe pothuajse të gjitha vetitë janë botuar në rrjetet sociale, të paktën gjashtë herë në ditë.

Termi “selfitis” është përmendur për herë të parë në një artikull gazete në vitin 2014. Pas kësaj, hulumtuesit shqyrtuan fenomenin dhe arritën në përfundimin se ky “çrregullim” është me të vërtetë i pranishëm në shoqëri.

Shkruar Nga
More from Revista User

Elvis Presley, gjithçka që duhet të dini rreth Mbretit!

Nga kërcimi i veçantë, te kura prej “maniaku” për flokët. Jeta jashtë...
Read More