Sezoni turistik/ Policë nga Maqedonia do të patrullojnë në bregdetin shqiptar

 

Për herë të parë këtë verë për qytetarët e Maqedonisë të cilët do të pushojnë në bregdetin shqiptar, do të kujdesen edhe policë nga Maqedonia.

Kjo është dakorduar në takimin e sotëm të zëvendësministrit të Punëve të Brendshme të Maqedonisë, Agim Nuhiu me përfaqësues të Ministrisë shqiptare të Punëve të Brendshme.

“Në periudhën nga 1 korriku e deri më 30 gusht, pjesëtarë të Ministrisë tonë do t’u dalin në ndihmë për pyetje nga sfera e krimit dhe komunikacionit rrugor. Kjo mbështetje del nga Protokolli midis ministrive të punëve të brendshme të Maqedonisë dhe Shqipërisë për bashkëpunim gjatë sezonit turistik”,- shkroi Nuhiu në profilin e tij në Fecebook. 

Viteve të fundit numër gjithnjë e më i madh i shtetasve të Maqedonisë pushimin veror e kalojnë në plazhet e mrekullueshme të bregdetit shqiptar. Në mesatare numri tejkalon 400 mijë.

Përndryshe, gjatë sezonit turistik veror, tanimë disa vite patrullojnë patrulla të përbashkëta shqiptaro-kosovare, posaçërisht në autostradën Durrës-Kukës në vendkalimin kufitar Morinë, që kushtëzoi ulje të aksidenteve të trafikut, kundërvajtjeve, ndërsa thuajse janë eliminuar grabitjet rrugore.

Shkruar Nga
More from Redaksia

“Rruga drejt ringritjes kalon përmes bashkimit dhe jo përçarjes”

Nga Sali Berisha* Te dashur miq, Rezultati i ketyre zgjedhjeve eshte larg...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.