Shpiket vaksina anti-heroinë

Një vaksinë që është në gjendjet bllokojë efektet e heroinës është testuar tek qeniet jonjerëzore dhe funksionon. Lajmi është dhënë nga hulumtuesit The Scripps Research Institute (TSRI), tw cilët e kanë publikuar studimin duke e titulluar “Development of a Clinically Viable Heroin Vaccine” , ku shpjegohet se si funksionon ky lloj trajtimi.

Si funksionon vaksina?

Shkencëtarët shpjegojnë që funksionimi i vaksinës bazohen në ekspozimin e sistemit imunitar, ku në një pjesë të molekulës së heroinë mësohet se si të prodhohen antitrupat e nevojshëm për të bllokuar efektet psiko-aktive të heroinës.

Praktikisht antitrupat e molekulës së heroinës neutralizohen, duke bllokuar mundësinë për të arritur në tru dhe njëkohësisht pengohet gjendja e euforisë, tipike e kësaj lloj droge.

Objektivi

Vaksina duhet të bllokojë efektet psiko-aktive dhe të eliminojë tek njerëzit nevojën për të përdorur këtë drogë. Kjo i ndihmon përdoruesit e varur nga heroina që të heqin dorë prej saj.

Testet tek kafshët

Shkencëtarët njoftojnë se e kanë testuar vaksinën tek ketrat dhe majmunët Macaco Rhesus, ku në të dyja rastet ka rezultuar efektive për muajin e parë dhe ka zvogëluar efektin e heroinës brenda 8 muajve. Një gjë pozitive në këtë vaksinë anti-heroinë, është që nuk ka shfaqur efektet kolaterale.

“Mendojmë se kjo vaksinë është gjithashtu e sigurt edhe për njerëzit- shpjegojnë shkencëtarët.- Ne kemi përdorur komponentë që tashmë janë miratuar nga FDA dhe që kanë tejkaluar provën e sigurisë në disa klinike të posaçme”.

Shkruar Nga
More from Revista User

Vlorë, dy Audi A7 shkrumbohen gjatë natës

Një shpërthim ka ndodhur gjatë natës në një automjet brenda në oborrin...
Read More