Shqiptarët festojnë 105-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë!

Të gjithë shqiptarët anembarë botës, festojnë sot 105-vjetorin e shpalljes së Pavarësisë. Më 28 nëntor 1912, Ismail Qemali dhe udhëheqësit e tjerë shqiptarë ngritën flamurin në Vlorë, duke shpallur Shqipërinë shtet sovran dhe të pavarur.

Këtë ditë, Ismail Qemali u shpall kryetar i Kuvendit dhe kryetar i parë i qeverisë së shtetit Shqiptar.

Me aktin e Shpalljes së Pavarësisë së Shqipërisë, kryetari i Qeverisë së Përkohshme, Ismail Qemali, njoftoi gjashtë Fuqitë e Mëdha, Anglinë, Italinë, Austro-Hungarinë, Francën, Gjermaninë dhe Rusinë.

Po ashtu, u njoftuan edhe shtetet ballkanike, Rumania, Mali i Zi, Serbia, Bullgaria, Greqia e Turqia, duke u kërkuar njohjen e pavarësisë, si rrjedhojë e natyrshme e vullnetit të popullit shqiptar.

Shkruar Nga
More from Revista User

Një minutë stërvitje në ditë, largon këtë sëmundje

Shumë njerëz mendojnë se të qenit të shëndetshëm do të thotë që...
Read More