Shqiptarët, urrejtja e Daily Mail dhe kampioni i xhudos

Dikush shtronte pyetjen në forumin “Quora” se çfarë mendojnë të përditshmen britanike, Daily Mail.

Duhet theksuar se ajo është gazeta online me më shumë vizitorë në botë.

Shumica e tyre thonë se nuk u pëlqen ndjenja e urrejtjes që gazeta mbjell tek njerëzit.

Mjafton të shohësh shkrimet e shumta që publikojnë për emigrantët.

Jo pak herë, në vëmendjen e tyre kanë qenë shkrimet për emigrantët shqiptarë.

Këto ditë, kur është kapur një skaf me 18 shqiptarë, që po hynin ilegalisht në Britani, alarmi i Daily Mail është se nuk po e mbrojnë dot Britaninë, pasi kanë vetëm tre anije në dispozicion për të luftuar fluksin e klandestinëve.

Sipas Daily Mail, një nga dy britanikët e arrestuar për trafikimin e shqiptarëve, është edhe Robert Stilëell.

“Ai është një ish-kampion xhudoje, që dikur luftonte për Britaninë,” shkruan gazeta në fillim të artikullit.

18 shqiptarët u shpëtuan të dielën nga skafi që po mbytej.

kampioni

The boat believed to have been carrying 18 Albanian migrants who needed rescuing off the Kent coastA friend said Stilwell had fought and won gold at the Commonwealth GamesThe boat was towed through Dymchurch, Kent by authorities, CCTV footage showed. Two British men were today remanded in custody charged with immigration offencesA second vessel, believed to be linked to the inflatable that got into trouble, was discovered on the beach on Sunday at Dymchurch and was seized by the authorities 

Shkruar Nga
More from revista mapo

Pranga ish-zyrtarëve në Fier, i dhanë 10 mijë m2 punonjësit të komunës

Gjykata e Fierit ka urdhëruar arrestimin e ish-drejtuesve të komunës Levan, të...
Read More