Si ndikon personaliteti në shëndetin tuaj

A jeni person që vetëm bëni qejf apo më i kujdesshëm, romantik apo debatues?

Secila prej këtyre kategorive ndikon në mënyra të ndryshme në shëndetin tuaj.

Një studim i realizuar nga Universiteti Nottinham dhe California, ka gjetur që disa personalitete janë më të prirur që të kenë problem me shëndetin, si diabeti apo kanceri, përderisa të tjerë janë më të aftë të luftojnë infeksionet.

Personat që dëshirojnë të bëjnë qejf janë më të hapur ndaj gjerave të ndryshme, siç mund të jetë edhe duhanpirja apo konsumimi i alkoolit e që mund të shkaktojnë probleme më vonë.

Personat debatues mund të kenë probleme me ngurtësimin e arterieve, kjo si pasojë e debateve, veçanërisht me dikë që është nën kontroll.

E personat romantik që përqafohen e janë të afërt me partnerët e tyre kanë nivel më të ulet të shtypjes së gjakut.

Shkruar Nga
More from Revista User

Emmanuel Macron duhet të ndihmohet dhe jo t’i jepet mësim

Zgjedhja e Emmanuel Macron nuk kishte pak orë që kishte përfunduar, e...
Read More