S’ndryshojnë tarifat për vitin akademik 2017-2018

fakulteti-filologjik-universiteti-i-tiranes

Bordi i administrimit të Universitetit të Tiranës ka vendosur që tarifat e shkollimit për vitin akademik 2017-2018 të mbeten të pandryshuara. Tarifat janë miratuar në bazë të buxhetit të Universitetit të Tiranës, kjo dhe për shkak të hyrjes në fuqi të ligjit ri për arsimin e lartë që garanton autonomi të plotë për institucionet e arsimit të lartë publik.

Përkundër akuzave dhe spekulimeve publike, vendimi garanton mos rritjen e tarifave për universitetin e Tiranës. Vendimi është marrë i pavarur nga MAS, kjo pasi ligji për arsimin e lartë sanksion që janë universitetet që hartojnë në mënyrë të pavarur buxhetet e tyre.

Pak ditë më parë Ministria e Arsimit dhe Sportit ka bërë publike edhe tarifat e IAL-ve në vend të cilat garantojnë se në asnjë prej tyre ato nuk janë rritur dhe nuk do të rriten për këtë vit akademik.

Shkruar Nga
More from Revista User

5 shenjat që ju tregojnë se po përdorni fondatinën e gabuar

Gjetja e fondatinës idelae për lëkurën tuaj, mund të jetë më e...
Read More