Të dashurohesh në zyrë, 9 këshilla si të silleniNë zyrë gjithmonë ndodhin surpriza. Ne jemi përpara PC dhe jemi njohur me një koleg të ri. Menjëherë dëgjojmë fluturat në stomak: ai na duket i bukur. Për fat të keq, veshja e re që e shton figurën tonë ka mbetur në shtrat në favor të një palë xhinseve të zbehura. Shtrëngojmë duart, harrojmë atë që ne po bëjmë dhe qëndrojmë fshehurazi duke e shikuar atë gjatë gjithë ditës. Diagnoza është e qartë: ne jemi në rrezikun më të lartë të gatuar për të sapoardhurin. Në këtë pikë, si të shmangni gafën duke u bërë tallja e vajzave të punës dhe mbi të gjitha si ta bëjmë për vete kolegun?

Gjetja e një aleati – Kur përpiqemi të tërheqim një koleg, gjëja e parë që duhet të bëjmë është të na informojë për jetën e tij sentimentale. Shmangim pyetjen e papërshtatshme dhe kërkojmë ndihmë nga disa miq. Dashuritë e fundit, tregimet e dashurisë të shpenzuara me bashkëpunëtorët e mundshëm … Ndihmësi ynë duhet të bëhet besimtari i tij i parë sepse çdo gjë mund të shërbejë për të njohur më mirë preurin.

Njohja e pasioneve të tij – Kur jemi në mesin e kolegëve të lirë të bisedojmë për të zbuluar interesat e tij. Në fakt, joshja nga dikush nuk do të thotë se hobi i tij është në përputhje me tonat. Cili është libri juaj i preferuar? A i pëlqen të gatuajë apo të luajë sportive? Dhe në qoftë se teatri është pasioni i tij pse të mos i propozoni për një shfaqje ta shihni bashkë? Nëse qëndroni në tema neutrale, strategjia më e mirë është që të pyesni drejtpërsëdrejti palën e interesuar: thjesht shpikni një bisedë joformale, ndoshta gjatë pushimit të drekës ose përpara një kafeje.

Je i sigurt që nuk është i zënë? – Nëse zbulojmë se kolegu ynë është i angazhuar tashmë kemi dy rrugë për të ndjekur. Ne mund të presim dhe të marrim një hap prapa, ose të vendosim ekuilibër. Në çdo rast duhet të reflektojmë: pasiguria fillestare kalon shpejt. Nëse vendosim, megjithatë, që është më mirë të shmangemi, ne largohemi dhe nuk shkojmë në drekë me të për njëfarë kohe. Sikur të thosha: larg nga oqeanet, larg nga zemra. Por nëse vendosni të hedhni vetveten, ju vetëm duhet të përdorni armët tuaja të joshjes.

Ndryshoni pamjen tuaj – Vishuni bukur, kurohuni, por bëni kujdes që të viheni re shumë. Në këtë mënyrë ju do të shmangni sikletin që duhet t’i përgjigjeni pyetjeve si: “Pse jeni të përgatitur këtë mëngjes?” ose “Ku do të shkosh që je veshur aq bukur?”.

Vepro me kujdes – Të dashurohesh me një koleg mund të krijojë frikë dhe shqetësime dhe ne duhet të përpiqemi të mos e bëjmë veten të vihet re. Nuk duhet ta shohim gjatë gjithë kohës, ne gjithmonë bëjmë ftesa të përgjithshme në zyrë. Dëshiron të pish kafe në kompaninë e tij? Pyetni me zë nëse dikush dëshiron të vijë në makina dhe vetëm pasi të afrohet me stacionin e tij duke e quajtur atë me emër. Nëse jeni të bindur dhe doni të mosbalanconi veten, vazhdoni me hapa të vegjël.

Mendoni për karrierën tuaj – Mos bëni kompromis për punën tuaj. Kurrë mos lejoni që një marrëdhënie romantike të ndikojë në karrierën tuaj. Nëse ai është eprori juaj ekziston edhe rreziku që kolegët e tij do të shohin ty vetëm si dikush që dëshiron të përmirësojë pozitën e tij të punës.

Darka e zyrës: Ne e takuam kolegun tonë, e dimë se ai është i vetëm dhe ka interes nga ana e tij: mund të guxojmë pak më shumë. Gjatë një darke tipike me kolegët, le të ulemi pranë ulëses së tij. Në fund të mbrëmjes ne e ftojmë që të ketë një pije, por kujdes të mos vihet re nga të gjithë kolegët.

Të jesh gati për gjithçka – Të dashurohesh me një koleg është gjithmonë një çështje delikate. Ne duhet të jemi të sigurt për atë që do të takojmë dhe kemi menduar nëse është e mundur të kompromentojmë punën dhe marrëdhëniet midis kolegëve. Pra, shumë dashuri kanë lulëzuar në zyrë dhe pasi ta keni pushtuar një, kujdes mos e lejoni të ikë.

Më mirë privatësi? – Nëse historia është e suksesshme, por nuk ndjeheni gati për ta bërë publike mes kolegëve në zyrë, zgjidhni rrugën e konfidencialitetit: nëse nuk ndihemi gati për të ndarë historinë tonë, më mirë t’i besojmë instinktet e tyre. Me siguri është më mirë të mbash sekret nëse dyshojmë se historia është e keqe, gjë që mund të shkaktojë dyshime për favorizim dhe më pak efikasitet nga ana juaj. Sidoqoftë, kodi i sjelljes dekurajon qëndrimet e besimit të tepruar dhe, mbi të gjitha, në aspektet strikte të ndara nga ato personale,

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

“Kriza financiare po vjen. Në 2018 do t’i ngjajmë frikshëm Greqisë”

Një ditë pas mbledhjes së Këshillit Ekonomik Kombëtar nga kryeministri Edi Rama,...
Read More