Të dhëna zyrtare nga Kryeministria: Ja cila është situata e përmbytjeve

Komiteti i Koordinimit të Emergjencave Civile dhe Krizave pranë Kryeministrit ka shpërndatë në orën 21:30 të dhënat e para zyrtare mbi situatën e përmbytjeve në vend.

Sipas Komitetit situata në gjithë vendin është kjo:

Mbi vendin tonë ka mbizotëruar mot me reshje mesatare dhe të larta shiu, të cilat priten të intensifikohen më 30 nëntor – 2 dhjetor në gjithë territorin e vendit. Në Kryeministri është zhvilluar mbledhja e Komitetit të Koordinimit të Emergjencave Civile dhe Krizave, në nivel të Sekretarëve të Përgjithshëm, ku është diskutuar për punën e bërë për parandalimin e emergjencave, problematikat sipas fushave dhe detyrat për secilin institucion.Në vijim janë marrë këto masa:

Janë bërë njoftime publike për nivelin e rrezikut dhe adresat e evakuimit të mundshëm;
Janë ngritur shtabet e emergjencës në të gjitha qarqet;
Janë bërë inspektime të gjithanshëm në të gjitha nyjet kritike në vend, si nga prefektët ashtu dhe nga drejtuesit e strukturave të tjera shtetërore;
Janë kontaktuar kontraktorët privatë që kanë përgjegjësi në mirëmbajtjen e rrugëve;
Ka vazhduar puna për zhbllokimin e kanaleve kulluese në të gjithë vendin;
Janë inspektuar dhe mbahen nën vëzhgim prurjet në lumenj dhe përrenj;
Ka vazhduar puna për mirëmbajtjen dhe riparimin e problemeve në rrjetin elektrik dhe atë të furnizimit me ujë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Drama “Askushi” shfaqet në teatrin “Aleksandër Moisiu” në Durrës

Drama "Askushi" është premiera teatrore, që po shfaqet për publikun në teatrin...
Read More