Të ngrënët në vetmi është shkaktari më i madh i pakënaqësisë!Të ngrënit vetëm është një nga shkaqet më të mëdha të pakënaqësisë, sipas një hulumtimi të ri.

Si pjesë e indeksit Living Well të Sainsbury, zhvilluar në partneritet me hulumtuesit kryesorë të Oxford Economics dhe Qendrën Kombëtare për Kërkime Sociale, u anketuan më shumë se 8000 të rritur britanikë për të zbuluar se si njerëzit mund të jetojnë më mirë ditë pas ditë.

Megjithatë, gjatë mbledhjes së të dhënave, rastësisht u zbulua se gjendja emocionale e tyre gjatë gjashtë muajve të fundit ka shënuar një rënie prej 0,5 pikësh në një mesatare prej 60.7.

Ndërsa rënia emocionale duket se është e lidhur me faktorët sezonalë siç është moti ekstrem dhe kaosi i transportit publik, indeksi zbuloi arsye më të habitshme për pakënaqësinë e njerëzve.

Interesante ishte zbulimi se të ngrënit vetëm është shumë i lidhur me pakënaqësinë.

Studimi gjeti se ngrënia e ushqimit vetëm është më i lidhur me fatkeqësinë se çdo faktor i vetëm, përveçse të ketë një sëmundje mendore.

Njerëzit që hëngrën vetëm arritën 7.9 pikë më të ulëta se mesatarja kombëtare, krahasuar me dikë që ha gjithmonë në shoqërinë e njerëzve të tjerë.

Shëndeti mendor u zbulua se kishte lidhje të fortë negative me mirëqenien. Ata që kishin shenja të tilla si ankthi, depresioni, sulme paniku shënuan 8.5 pikë më poshtë se shifra mesatare.

Çështje të tjera që lidhen me pakënaqësinë përfshinin aktivitetin fizik të kufizuar.

loading...
Shkruar Nga
More from Redaksia

Kelly Brook: Sekretet e të qenit e mbushur, por joshëse…

  Kelly Brook në një intervistë të fundit ka thënë se ajo...
Read More