Test intelegjence, gjëagjëzë e matematikës

Mendoni se jeni të mirë në matematikë? Ju mund të bëni testin e mëposhtëm dhe të mendoheni përsëri. Një test i çuditshëm i inteligjencës, që përfshin shtimin e një sekuence numrash, është duke përfshirë internetin dhe duke i lënë përdoruesit të shtangur.

Testi, i krijuar nga Go Tumble dhe i ndarë në Wikr, kërkon që përdoruesit të “mendojnë jashtë kutisë”, duke punuar për dy përgjigje të ndryshme, por të sakta për një seri ekuacionesh.

Krijuesit shkruajnë: “Së pari, mendoni jashtë kutisë! Kjo gjëagjëzë e matematikës nuk është aq e thjeshtë. Megjithëse zakonisht ka një përgjigje të saktë për problemet e matematikës, dy zgjidhje të përbashkëta po shkaktojnë debate të nxehta në të gjithë botën”.

Prodhuesit thonë se vetëm 1 në 1,000 njerëz mund të kuptojë përgjigjen e dytë të mundshme për këtë test. Ju mundeni?

ZGJIDHJA 1

Krijuesit shpjegojnë se shumica e njerëzve do të fillojnë duke shtuar 1 + 4 për të arritur përgjigjen 5.

Pastaj ata do të shtojnë 2 + 5 në shumën e mëparshme (5) për të marrë përgjigjen 12.

Shumica e përdoruesve do të përdorin të njëjtin proces në ekuacionin tjetër, duke shtuar 3 + 6 për të marrë 9, pastaj shtojnë 9 në shumën e ekuacionit të mësipërm (12), për të arritur 21.

Në fazën e fundit, ata do të shtojnë 8 + 11 për të marrë 19, pastaj e shtojnë atë në shumën e ekuacionit të mëparshëm (21) për të marrë 40.

Ndërsa krijuesit thonë se 40 është një përgjigje e pranuar gjerësisht dhe korrekte, ka një përgjigje tjetër dhe vetëm disa prej jush do të arrijnë ta gjejnë.

ZGJIDHJA 2

Krijuesit thonë se natyrisht mendohet 1 + 4 = 5, por njerëzit inteligjentë e marrin përgjigjen duke shtuar 1 tek 4 x 1.

Duke përdorur këtë formulë, ata do të shtojnë 2 tek 2 x 5 për të marrë 12.

Ata pastaj do të shtojnë 3 tek 6 x 3 për të marrë 21.

Dhe për të arritur përgjigjen përfundimtare dhe alternative, ata do të shtojnë 8 tek 11 x 8 për të marrë 96.

Shkruar Nga
More from Revista User

Data ideale për të gjetur personin e zemrës

Sipas aplikacionit ‘Hinge’ data ideale për të gjetur personin e zemrës është...
Read More

1 Comment

  • The very heart of your writing while appearing reasonable initially, did not sit properly with me after some time. Someplace within the sentences you were able to make me a believer but only for a while. I still have a problem with your leaps in logic and you might do nicely to help fill in all those breaks. In the event that you actually can accomplish that, I would undoubtedly end up being impressed.

Leave a Reply

Your email address will not be published.