Varrosja e sigurt e vikitimave të ebolës shpëtoi mijëra jetë

ebola

Në kohë të ndryshme kanë ekzistuar persona të thjeshtë që kanë kryer punë jo të zakonshme.

E sipas hulumtimit të Kryqit të Kuq, vullnetarët që ndihmuan në varrosjen e trupave të viktimave të sëmundjes ebola, kanë parandaluar përhapjen e kësaj sëmundje vdekjeprurës tek më shumë se 10,000 raste.

Më shumë se 28,000 persona ishin infektuar me ebola në vitet 2014-2015, prej të cilëve 11,310 përfunduan të vdekur.

Vendet më të prekura ishin Guinea, Liberia dhe Sierra Leone.

Një pjesë e rëndësishme e përgjigjes ndaj këtij shpërthimi epidemik, ishte edhe varrosja e sigurt e personave që ishin prekur nga ebola.

Trupat e këtyre viktimave ishin mjaft toksik.

Shkruar Nga
More from Revista User

Çavushoglu: Në Evropë do të fillojnë luftërat fetare

Ministri i Punëve të Jashtme i Turqisë, Melvut Çavushoglu ka deklaruar se...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.