Vatikani i shqetësuar për ndalimin e emigracionit nga Trumpvatikani_634290252

Vatikani u shpreh të mërkurën i shqetësuar për urdhrin e ndalimit të emigracionit nga shtatë vende myslimane të presidentit amerikan Donald Trump, në komentet e para mbi çështjen.

“Sigurisht që ka shqetësim sepse ne jemi mesazherët e kulturave të tjera dhe hapjes. Papa Françesku ka insistuar për mundësinë e integrimit të atyre që vijnë në shoqërinë dhe kulturën tonë”, tha kryepeshkopi Angelo Becciu, i cili renditet i treti në hierarkinë e Vatikanit, kur u pyet nga gazetarët për urdhrat e fundit të Trump.

Të tjerë liderë katolikë romanë e kanë kritikuar politikën e izolimit të Trump duke e quajtur “moment i errët në historinë e SHBA” apo “në kundërshtim me vlerat amerikane dhe katolike”.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Alarmi i BB, Shqipëria me nivelin më të lartë të vdekshmërisë së fëmijëve në rajon

Banka Botërore e listoi Shqipërinë me nivelin më të lartë të vdekshmërisë...
Read More