Vendim i ri për udhrin e ndalim – udhëtimit në SHBA

Departamenti i Shtetit në SHBA, ka thënë se do t’u lejojë hyrjen gjyshërve, kushërinjëve dhe kategorive të tjera familjare, nga gjashtë vende me shumicë myslimane, që kanë ndonjë anëtar të familjes në SHBA.

Ky vendim nga departamenti vjen si përgjigje ndaj një gjykate në SHBA, e cila mori vendim javën e kaluar kundër këtyre ndalimeve, për të cilat kishte njoftuar më parë Departamenti i Shtetit.

Sipas interpretimit të vendimit të ndalim-udhëtimit nga ky department vizitorët nga Irani, Siria, Jemeni, Libia, Somalia, dhe Sudani, mund të hynin në SHBA vetëm në rast se kishin ndonjë familjar apo marrëdhënië të mira në këtë vend.

Mirëpo departamenti pati deklaruar se kategori familjare konsiderohen vetëm bashkëshortët, të fejuarit, fëmijët, dhe motrat e vëllezërit.

Por shteti i Havajit i ka sfiduar me sukes këto ndalime, duke mos u pajtuar me interpretimin që i ka bërë Departamenti i Shtetit, vendimit të Gjykatës Supreme.

Gjyqatari Derrick Watson në Honolulu ka thënë se vendimi duhet të fuqizohet menjëherë.

Administrata e presidentit Trump i ka kërkuar Gjykatës Supreme, të bllokojë një vendim të tillë.

Shkruar Nga
More from Revista User

Kinezët dhe industria e verës në Kaliforni

Kërkimet e mëdha për ar në Kaliforni në mesin e viteve 1800,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.