Venezuela miraton ligj kundër “nxitjes së urrejtjes”

Miratimi i një ligji të ri në Venezuelë që kërcënon me 20 vjet burg për “nxitje të urrejtjes”, ka krijuar shqetësime duke u parë si një goditje në rritje ndaj disidentëve.

Ligji u miratua nga Asambleja Kushtetuese pro-qeveritare.

Kryetari i Asamblesë tha se ai përfaqësonte “një ligj konstruktiv, për bashkëjetesë paqësore”.

Presidenti Nicolas Maduro e pati propozuar ligjin gjatë protestave anti-qeveritare që tronditën kryeqytetin dhe qytetet e tjera të Venezuelës nga muaji prill në korrik.

Kritikët e qeverisë socialiste të Nicolas Madurous e denononcuan ligjin si censurues dhe kundër normave demokratike.

Shkruar Nga
More from Revista User

Reagojnë Liderët botërorë pas fitores së Trump

Liderët botërorë kanë reaguar me mosbesim për zgjedhjen surprizuese të Donald Trump...
Read More