Vetingu në Kushtetuese: Pas Fatos Lulos, tani radha e Vitore Tushës

Procesi i vetingut, pjesë e paketës së Reformës në Drejtësi tashmë ka nisur dhe i pari që ka kaluar në “sitë” në radhët e Gjykatës Kushtetuese ishte Fatos Lulo.

Pas Lulos, tashmë radhën e ka një tjetër anëtare, gjyqtarja Vitore Tusha.

Seanca e radhës pritet të mbahet më 4 prill ora 11.00 dhe trupa gjykuese përbëhet nga Valbona Sanxhaktari, Xhensila Pine dhe Alma Faskaj

Në seancën e parë, Fatos Lulo u përjashtua nga KPK për shkak se nuk arriti të justifikojë një pasuri prej 580 mijë dollarësh.

Përmes avokatit të tij, ai e ka apeluar vendimin në Kolegjin e Posaçëm të Apelimi.

Në këto kushte, Gjykata Kushtetuese është aktualisht jashtë funksionit pasi ka mbetur me vetëm 5 anëtarë nga 9 që duhet të ketë në total.

Pas këtij filtri nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit për gjyqtarët kushtetues, procesi i vetingut do të shtrihet tek gjyqtarët e lartë, anëtarët e këshillit të emërimeve në drejtësi, anëtarët e këshillit gjyqësor dhe atyre të këshillit të prokurorisë.

Shkruar Nga
More from Redaksia

Pas operacionit estetik në mjekër, këngëtarja shfaqet për herë të parë në publik

Disa ditë më parë këngëtraja Çiljeta Xhilaga, ka bërë një ndërhyrje në...
Read More