Vuajtet e amerikanëve me ngjyrë, pas Luftës së Dytë Botërore

Fotografitë më poshtë tregojnë anën e vuajtur të Amerikës, pas Luftës së Dytë Botërore, kur vuante nga racizmi dhe varfëria.

Fotot janë shkrepur nga fotografi dhe regjisori Gordon Parks në Kaliforni, Uashington, Alabamë dhe Harlem, nga vitet 1940-1970.

Pamjet janë publikuar së bashku me një libër që quhet “I Am You” (Unë jam ti), vepër që tregon punën e Parks, i cili ka punuar për revista si “Life” dhe “Vogue”.

Ai ka qenë afro-amerikani i parë që ka bërë filma, që tregonin vështirësitë e amerikanëve me ngjyrë në një shoqëri raciste.

3d0f8cc500000578-4213706-untitled_alabama_1956-m-50_1486767726514

3d0f8dc900000578-0-image-a-26_1486766711183

3d0f8e0100000578-0-image-a-22_1486766697168

3d0f87ea00000578-0-image-a-38_1486766816752

3d0f854a00000578-0-image-a-43_1486766827409

Shkruar Nga
More from Revista User

Ky është populli më bujar në botë

Në komunitete të largët peshkatarësh përgjatë Alaskës juglindore jetojnë fiset tejet bujarë...
Read More