Qeveria e Bagdadit fillon nxjerrjen e naftës nga rezervat e KirkukutQeveria qendrore e Irakut ka rifilluar nxjerrjen e naftës nga pellgjet e provincës së Kirkukut, e cila ishte bllokuar kur, javën e kaluar, trupat e Bagdadit e kanë ri-okupuar krahinën, e cila mbahej nën kontrollin e forcave kurdë, “Peshmerga”, raporton “Ansa.it”.

Në veçanti, eksporti ka filluar nga e mërkura, me një ritëm prej 90.000 barili në ditë, nga pusi i Avanas.

Prodhimi në puset e Avana dhe Bye Hassan, për një total prej 275.000 barili në ditë, ishte ndërprerë më 19 tetor të këtij viti.

loading...
Shkruar Nga
More from Revista User

Treguesit fiskalë për 10-mujorin, me deficit 2.3 miliard lekë

Financat publike gjatë gjithë këtij viti kanë performuar pozitivisht duke treguar stabilitet....
Read More