Shqipëria në fermentim për të rikrijuar vetvetenNga Spartak Ngjela

Fqinjët tanë, aneksues territoresh të gjera shqiptare, janë hedhur në sulm për të bllokuar aleancën shqiptaro-amerikane, me anë të korrupsionit shqiptar. Por lodhen dhe shpenzohen kot.

“Le të ikë i tërbuar dreri/Le të shkojë e mërzitur dhia/Njëri fle dhe tjetrin e ha vreri/Kështu na qenka bota njerëzia”. (Uilliam Shekspir). Kush po fle i qetë? Shqiptarët. Cilët janë ata që po i ha vreri? Serbët dhe grekët.

-Shqipëria është në fermentim për të rikrijuar vetveten. Ka njëqind vjet që nuk e ka krijuar dot vetveten si një shtet të shqiptarëve, por vetëm si një vegël e të huajve, përkatësisht të fqinjëve që janë aneksuesit e mëdhenj të territoreve shqiptare. Dhe ja historia e Shqipërisë: nga Beogradi në Romë, e nga Roma sërish në Beograd; nga Beogradi në Moskë e nga Moska në Pekin. Pastaj një viktimë e marrëzisë izoluese të Enver Hoxhës. Por sërish, nga izolimi hoxhist në Beograd, në vitin 1992, dhe në Athinë në vitin 1998. Shitje interesash nga pushtetarë të korruptuar dhe halldupë e vjedhës që shesin interesin kombëtar. Kjo është gjendja edhe sot, kur e gjithë shpresa e Shqipërisë duket se do të mbështetet te Shtetet e Bashkuara të Amerikës; e cila, me Reformën e saj, po shkallmon të shiturit e korruptuar në Shqipëri.

-Janë dy shtete shqiptare në Ballkanin Perëndimor dhe që të dy kanë dalë me forcën e politikës amerikane: Shqipëria dhe Kosova. Shqipëria shpëtoi nga asgjësimi në vitin 1919 me forcën e politikës amerikane; dhe Kosova gjithashtu në vitin 1999 po me anë të forcës amerikane doli si shtet i pavarur. Në fakt që nga viti 1999 po kërkohet të rivendoset historia e fshehur, e dhunuar dhe e humbur e Shqipërisë dhe shqiptarëve. I gjithë ky proces i ri proshqiptar në arenën ndërkombëtare është tërësisht nën influencën e forcës më të madhe botërore, Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Por vazhdimisht ky proces është penguar nga pushtetarët shqiptarë të shitur në Beograd dhe në Athinë. Kush janë këta? E ç’i do emrat, ata tani janë të identifikuar dhe shpejt do të goditen menjëherë penalisht nga SPAK. Po tani ku jemi?

-Pengesat njëzetvjeçare të të korruptuarve të blerë nga Beogradi dhe Athina tani janë sheshuar. Por befas doli një pazar ri me këtë që është kryeministër sot, i cili, me oreksin kriminal të Enver Hoxhës, kërkoi ta shtynte Shqipërinë sërish në Stamboll në doktrinën neo-osmane të Erdoganit.
Por edhe ky tani ka dështuar dhe po vërtitet i trembur për të gjetur ndonjë strehë për vete.

Ndërsa, është sërish brenda rrjedhës historike sesi Beogradi dhe Ankaraja bashkohen kundër shqiptarëve, njëlloj si Stambolli në 200 vjetët e fundit.  Por tani askush nuk ka më forcë antishqiptare. Gjithçka do të ecë drejt rivlerësimit të historisë së Arbërisë. Arbëria po ringjallet: sepse plus dy shteteve shqiptare, në Ballkanin Perëndimor doli edhe një shtet i tretë: Maqedonia, e cila po shkon drejt albanizimit të saj. Por ka edhe më, se pyetja që ngrihet tani është kjo: a do ta përkrahë politika amerikane çështjen e Çamërisë? E gjithë frika greke është këtu. Por Çamëria është pjesë e pandarë e historisë së Shqipërisë. Atje nga Greqia është kryer një krim i tërbuar gjenocidal antishqiptar që do t’i paguhet dëmi i cili shkon mbi 300 milionë dollarë. Nëse në shqiptarët do të dimë të lajmë duart me të korruptuarit e shitur te fqinjët, politika amerikane, brenda aleancës shqiptaro-amerikane sigurisht që do të nisë përkrahjen e çështjes së Çamërisë.

Koha e shqiptarëve ka ardhur duan apo nuk duan pushtuesit e vjetër e të rinj të territoreve shqiptare në Stamboll, në Beograd dhe në Athinë. Le të bashkohen, asgjë nuk do të arrijnë me korrupsionin e lartë shqiptar, i cili tani është i tëri i skeduar nominalisht.

loading...
Shkruar Nga
More from Enton Palushi

Si të jetoni më të lumtur si një Stoik

Filozofia na ndihmon që të kuptojmë botën më mirë, të pranojmë idetë...
Read More